Lezing over Dwangarbeid  1 mei

Datum/Tijd
Date(s) - 01-05-2018
14:30

Locatie
Bibliotheek De Lier (Viermaster)

Categorieën


Cor Rieken vertelt over dwangarbeid in Bibliotheek De Lier

Lierenaar Cor Rieken laat u op dinsdag 1 mei kennis maken met het verhaal over zijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 2,5 jaar als dwangarbeider in Duitsland en Oostenrijk heeft moeten werken. Hij schreef een boek over het verleden van zijn vader met de veelzeggende titel “De stilte van mijn vader”. Tijdens het onderzoek en het schrijven van het boek, blijkt het verhaal zich uiteindelijk niet te beperken tot de oorlogstijd. Wanneer het leven ogenschijnlijk als vanouds verder gaat na de oorlog, krijgt het verhaal toch een vervolg.

Cor kijkt nu, door de opgedane kennis en nieuwe inzichten, met een heel andere blik terug op zijn jeugdjaren. Hij vraagt zich af in hoeverre de oorlog daar invloed op heeft gehad en of dit mede een verklaring kan zijn geweest voor “De stilte van mijn vader”.

 

De lezing, op dinsdag 1 mei, begint om 14.30 uur in Bibliotheek De Lier. Alle belangstellenden zijn welkom en aanmelden is niet nodig. De toegang en de koffie zijn gratis. Na afloop krijgt u gelegenheid bij de auteur een boek aan te schaffen.