Winterwonderland 13 december

Winterwonderland 13 december

Datum/Tijd
Date(s) - 13-12-2019
14:00 - 21:00

Locatie
Hoofdstraat

Categorieën


Winterwonderland:

Vrijdag 13 december is er Winterwonderland in de Hoofdstraat met een kerstmarkt, kerststal en diverse podia met optredens van koren en bands. Natuurlijk met heerlijke chocomel en glühwein  en ’s avonds de lichtjesparade.

 

Lichtjes parade:

De lichtjes parade start om 19.00 vanaf Vreeloo en eindigt op het Rankplein zo rond 20.30.

De route is langer als voorgaande jaren en is deels vernieuwd.

Vanaf start/veilingweg rechtsaf de Reigerlaan op. Terug richting de Kerklaan. Deze steken we over naar de Frankenthaler en rijden langs het park de Lierhout. Terug op de Kerklaan vervolgen wij de oude route over de Bleijenburg en gaan linksaf de Zwethburg op, rechtsaf de Hofzicht, vervolgens rechtsaf de Markenborg op waarna we weer terug zijn op de Bleijenburg. Hier vervolgen wij de oude bekende route via de Bleijenburgbrug, Hoofdstraat, Rankplein.

 

Winterwonderland in de Rank: Optredens Dance Innovation:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterwonderland in De Timmerwerf:

In het museum is de expositie ‘Kerst zonder grenzen’ te bekijken. Een uitgebreide collectie van kerstgroepen, met en zonder stal, in een grote variatie aan stijlen, materialen en technieken. Ze komen van over de hele wereld en vertellen het verhaal van de geboorte van Jezus.

Op het voorplein staan de houtdraaiers die kerstboompjes, sneeuwpoppen en kandelaars draaien, die de bezoekers voor een zacht prijsje kunnen kopen. Unieke exemplaren en handwerk!

In de werkplaats staat de werkbank vol met houten producten die door de vrijwilligers van De Timmerwerf worden gemaakt, zoals uilen, vogel-, insecten- en vlinderhuisjes en houten kaarsen.

Kortom, een en al wintersfeer in het historische hart van De Lier.

 

Winterwonderland programma de kerken:
De organisatie is in handen van de Raad van Kerken De Lier. Er is gekozen om de Domkerk als centraal punt open te stellen voor u allen! Ieder kan op informele wijze de kerk binnenlopen, genieten van dit mooie gebouw en de kerstsfeer ervaren.

14.00 – 21.00: Inloop in de Dom
Activiteit buiten op de markt
Foto maken bij het winterse tafereel met de arrenslee

16.00 – 16.45: Kerstvoorstelling “De Redder is geboren”
door Willemijn de Weerd en Marieke Booy
Door verhalen, prenten en muziek vieren we samen met de kinderen het Kerstfeest.

Tijdens de muziek-vertel voorstelling ‘De Redder is geboren’ is violiste Marieke druk op zoek naar het mooiste kerstlied, want ze wil graag dat iedereen haar lied het mooiste vindt tijdens een concert. Willemijn gaat haar helpen, maar onderweg ontdekken ze wat Kerst vieren nou echt inhoud.

19.00 – 21.00: Saxofoonkwartet ‘The Burlesco4’ en De Tiere-Liers

Doorlopend is er een wensboom. U kunt boeken en/of geschenken kopen bij de boekentafel, de kerststal van de parochie bewonderen, warme chocolademelk drinken, een kaarsje aansteken en een praatje maken met wie u wilt.
www.rkwestland.nl
www.pkndelier.nl