Kerst zonder grenzen in De Timmerwerf

Oproep Winterwonderland
24 oktober 2019
Fijne Feestdagen
19 december 2019

Vanaf 2 november komt het museum in de sfeer van de donkere dagen met de expositie ‘Kerst zonder grenzen’. Twee verzamelaars van kerstgroepen laten zien wat zij in hun collectie hebben en dat is heel veel. Een grote verscheidenheid aan kerstgroepen en kerststallen neemt je mee op een reis rond de wereld. Zij komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit andere continenten zoals Afrika, Azië en Amerika. Barbara de Vries uit Den Haag heeft in de loop van jaren een grote en schitterende collectie opgebouwd. Broeder Frans heeft in het klooster aan het Westeinde in Den Haag van onder tot boven kerstgroepen en kerststallen staan, die hij in zijn leven heeft verzameld. Beide verzamelaars hebben De Timmerwerf omgetoverd in een feest van beelden, die het kerstverhaal vertellen. Er is een grote variëteit aan materialen, kleuren en stijlen en veel beeldengroepen getuigen van een bijzonder vakmanschap. Zij weerspiegelen de culturen, waaruit ze voortkomen.

Gedurende de expositie vinden er activiteiten plaats en daarbij is zeker ook aan de kleintjes gedacht. Er is een kinderhoek ingericht waar zij met een kerststal mogen spelen, een kleurplaat kleuren of kerstboekjes lezen. Voor actuele informatie zie de website www.detimmerwerf.nl.

Elke zaterdag van 2 november 2019 tot 25 januari 2020 van 10.00 tot 16.00 uur te zien in Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier, www.museumdetimmerwerf.nl.