Lierse Amateur Kunstenaars weer in the picture

Vaderdag
18 juni 2019
De Lierse cadeaubon
11 juli 2019

Een jarenlange traditie zet zich ook in 2019 voort. Wat begon als een expositie in het gemeentehuis van De Lier tijdens de Bradelierweek, is uitgemond in al weer een lange reeks van exposities in museum De Timmerwerf in de zomervakanties. De LAK-expositie is dan gratis te bezoeken, wat mogelijk wordt gemaakt door een financiële bijdrage van het Oranje Comité. Het is verrassend om te zien hoeveel dorpsgenoten over creatieve talenten blijken te beschikken en hoe divers hun kunstwerken zijn. Allerlei schildertechnieken, keramiek, fotografie en anderszins zijn er te bewonderen.

Op vrijdagavond 19 juli is de officiële opening voor de genodigden en vanaf zaterdag 20 juli is de tentoonstelling te bezichtigen. Op de zaterdagen zal er steeds een van de exposanten aanwezig zijn om meer werk te tonen en daarbij uitleg geven.

Peter Dukker en Peter Verbeek doen meteen de aftrap op die eerste zaterdag en zijn dan van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig. Peter Dukker maakt al jaren schilderijen op doek met acrylverf en pastel. Hij heeft een creatieve aanpak en kan boeiende onderwerpen zeer kleurrijk weergeven. Peter Verbeek werkt veel met acryl, aquarel en olieverf op doek, papier en op hout. Deze Peter maakt ook veel gebruik van een paletmes.

Elke zaterdag van 20 juli tot en met 31 augustus van 10.00 tot 16.00 uur te zien bij Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier, www.museumdetimmerwerf.nl.